2020

Kaderdag 2020

Kyôchô organiseerde voor de 2e keer in het hoge Noorden een lesdag voor leraren en hun kader.

Shihan Koen Scharrenberg, Country representative van de NSKO Nederland en vice-voorzitter van de WKO opende deze dag.

De lezing van Jan Bloem (bewegingswetenschapper en vechtsportdeskundige) gaf stof tot nadenken over motorische inzichten die nodig zijn om beter les te geven.

De praktijk werd ingevuld door de leraren van de NSKO zelf met als doel synchronisatie van technieken waar eenheid en duidelijkheid nodig is.

De middag werd afgesloten met de kumitetraining van Jan Bloem. Praktische voorbeelden die bruikbaar zijn in je lessen passend bij verschillende leeftijdsgroepen.

De vrijwilligers van Kyôchô zorgden voor een gezonde lunch en met een vaste EHBO-er en fotograaf was de dag weer compleet.

 

Jeugddag NSKO Papendal 2020

Jeugddag werd georganiseerd door de activiteitencommissie van de N.S.K.O. Heel vroeg op staan! Maar de prachtige omgeving van sportcentrum Papendal was het weer waard. Een aantal jeugdleden van Kyôchô hebben deze intensieve dag weer volbracht en hebben daarmee weer nieuwe karate ervaringen in hun rugzak zitten. In de pauze is het weer genieten hoe de jeugd jong en oud samen zich vermaakt. Vechtcombinaties, trainen met pads, lenigheid, karatespelletjes, valbreken en breektechnieken stonden o.a. op het programma. Ook de Nederlandse selectie was aanwezig en gaven verschillende lesonderdelen aan de jeugd. Leuke lesgeefervaring! Aan het eind van de dag kreeg iedereen een mooi aandenken.

Ommelander Cup 2020

In sporthal Eelwerd in Appingedam werd onlangs gestreden om de Ommelander Cup tijdens de karatewedstrijden, georganiseerd door karateclub Kyôchô uit Delfzijl.

Het toernooi werd drukbezocht en telde 115 deelnemers uit verschillende provincies.

Patrick Stegenga en Inge Stegenga-Keller hadden zelf 38 leerlingen voorbereid op dit toernooi en waren na afloop ook zeer tevreden over hun resultaten. De wedstrijden zijn bedoeld voor de beginnende karateka en is het enige toernooi in Nederland die op deze wijze in de full-contact sport wordt georganiseerd.

De organisatie reikt ook elk jaar een bokaal uit voor de meest opvallende beginner. Om voor deze prijs in aanmerking te komen moet men zowel met het onderdeel vechten als aan het onderdeel kata meedoen.

Daarnaast moet de karateka sportief gedrag vertonen en respectvol omgaan naar zijn of haar tegenstander tijdens het verliezen of winnen.

Er was een onafhankelijke jury ingesteld die volgens een nominatielijst werkte die dag. Kyôchô was dan ook blij verrast dat deze bokaal, net als vorig jaar, naar een karateka ging uit de eigen club en dat was Jada Eijer.