Ommelander Cup 2022 – 9e editie

Karate beginners toernooi: De Ommelander Cup in Delfzijl succesvol.

Dit jaar organiseerde Karateclub Kyôchô haar 9e editie voor de beginnende wedstrijd jeugdkarateka in Sporthal Brede School Noord in Delfzijl. In februari 2020 konden zij nog net voor de eerste COVID lockdown hun altijd goed georganiseerde karatetoernooi afronden in sporthal Eelwerd Appingedam. Deze laatste locatie werd op 2 april nog bezet door de GGD vanwege de Booster vaccinatie.

Het beginnerstoernooi karate voor de jeugd van 6 t/m 15 jaar heeft een extra klasse beginners voor de volwassenen. Zo kan ook deze doelgroep hun technieken laten zien in competitieverband. De jeugd heeft de keuze om mee te doen in twee verschillende klassen. Kumite (vechten) en Kata (vastomlijnde techniekpatronen lopen voor cijfers). De sportscholen mogen deelnemen op uitnodiging van de Noordelijke provincies. De scheidsrechters komen echter als vrijwilliger uit alle delen van het land.

Dat de club dit toernooi weer kon organiseren zonder beperkende maatregelen voelde voor iedereen extra speciaal. Het toernooi telde ook meer deelnemers dan de bedoeling was. Honderd tweeëntwintig deelnemers hadden zich ingeschreven voor dit toernooi. De leraren sensei Patrick en sensei Inge hebben samen met hun leraar assistenten maar liefst 43 deelnemers van hunzelf voorbereid om die dag te komen tot hun sportprestatie. Uniek is dat er geen leerling van Kyôchô is uitgevallen, op zaterdag stond iedereen op de mat om zichzelf uit te dagen en te ervaren hoe het is om deel te nemen aan een competitie voor zoveel toeschouwers.

Tijdens de opkomst waarin alle deelnemende clubs te zien zijn krijgen alle deelnemers al een medaille uitgereikt.

Een beloning voor “de weg” die je afgelegd hebt in al je trainingen en dat je durft deel te nemen ondanks je niet weet of je verliest of wint. Het is fantastisch om te zien hoe dit een stuk ontspanning teweegbrengt. Uiteraard werden er ook bekers uitgedeeld na de sportprestatie en kon je een speciale bokaal winnen: De Ommelander Cup. Een Cup voor de meest opvallende beginner die aan beide klassen meedoet en zich sportief en passend bij de Japanse sport gedraagt.

Kyôchô behaale de volgende prijzen:

Kata verdeeld over 7 poules

1e prijs Lisa Kostalova
2e prijs Noella Soliana, Roan Buitenwerf, Tobias Groot, Mariska Groot en David Janik
3e prijs Sylke Smit en Fabian Groot

Kumite

1e prijs Hidde Hansen, Jeniffer Walvius, Jozef Helder, Nikita Spijk, Fern Smit, Tobias Groot en Alysha Metekohy
2e prijs Jara Gorter, Delano Welling, Oscar Bloemhoff, Jahmairo Acosta, Sirach Hikmat, Noelle Soliana, Max Czemper en Dylan Veenstra
3e prijs Gilvianna Merencia, Sam Pijper, Norah Koorn, Aniek Boon, Khalil Alhussein, Terrence Uden, Julian Herder, Roan Buitenwerf, Matthijs Brondsema en Kelvin Spijk