Oldehove Cup Leeuwarden 2022

Wat een prijzen voor onze deelnemers! De elf karateka’s waren goed voorbereid en veel leerlingen deden mee op beide onderdelen.

Kumite
De eerste prijzen voor het vechten gingen naar: Teun Schuiten, Nadia van der Sluis en Lisa Sijtsema.
De tweede prijzen: Fern Smit, Khalil Alhussein en Martin Kostal.
Derde prijzen: Lucia van der Sluis en Fabian Groot.

Kata
De eerste prijzen in de verschillende leeftijdsklassen techniek gingen naar Nela Kostalova, Nadia van der Sluis en Lisa Kostalova. Noella Soliana en Fabian Groot behaalden een tweede prijs en Tobias Groot werd derde. Ook werd de speciale bokaal van de Oldehove Cup uitgereikt door de jury.

Er werd gekeken naar karateka die moed, wilskracht en respect toonden tijdens het toernooi. Vijf deelnemers werden genomineerd. Drie ervan waren van dojo Kyôchô. Dus dit was een spannend moment voor de dojo.

Uiteindelijk won Fern Smit de bokaal.
De leraren Sensei Patrick en Inge en de coaches Ferdi van der Sluis en Gaby Gafner waren zeer tevreden met de resultaten. Ook omdat iedere deelnemer verbeteringen lieten zien op hun eigen vlak.

Open Swiss 2022

Tevreden en voldaan rijdt een select gezelschap van onze Dojo Kyôchô weer terug uit Zwitserland. Afgelopen weekend weer na 2 jaar mogen meedoen met de Open Swiss in Stans.
Open Swiss heeft met deelname van 13 Europese Landen, 26 dojo's en 255 karateka’s het niveau van een Europees Kampioenschap Jeugd tot en met 17 jaar.
Maandenlang heeft onze A selectie getraind om zich voor te kunnen bereiden op de Open Swiss met als tussen momenten: de Belgische Kampioenschappen Kata en het Open Belgisch Kumite Kampioenschap.
Het resultaat mag er zijn en iedereen liet zien gegroeid te zijn in hun wedstrijdritme!!

 

Nela Kostalova 2e plaats kata
Lisa Kostalova 3e plaats kata
Nadia van der Sluis 3e plaats kumite
Lisa Sijtsema 3e plaats kumite
Lucia van der Sluis 3e plaats kumite

 

Wel enorm hard gestreden maar door de grote poules bij de jongens, helaas geen podium voor Teun Schuiten en Martin Kostal.
Coaches, bedankt voor jullie grandioze inzet en ouders bedankt voor het rijden en gezelligheid uiteraard!
Voor dit seizoen zijn we klaar, opwaarts en voorwaarts naar het volgend karateseizoen.

Open Belgian Championships Kata 2022

Afgelopen weekend zijn we afgereisd naar de Open Belgian Championships kata 2022.
Iemand had berekend dat er 416 kata gelopen moesten worden voordat alle kampioenen konden worden gehuldigd.
Ondanks de grote opkomst werd de tijdslijn goed in de gaten gehouden waardoor iedereen mooi scherp bleef..
Onze gevorderde gele banders werden helaas allemaal in 1 poule van 20 gedrukt waardoor de kans relatief kleiner werd om een podiumplaats te bemachtigen.
Na de opening mochten zij direct wel aan de bak en men zag dat na 2 jaar geen toernooien het best wel spannend was. Na de eerste ronde werden onze deelnemers nog kort geïnstrueerd waar de jury ditmaal heel erg op letten; helaas maakte de achterstand in punten het niet mogelijk om op te klimmen naar een podiumplaats.
Onze blauwe banders mochten hierna aan de bak, zij waren allen voor een eerste keer op een internationaal toernooi.. Ze lieten een fantastische groei zien in de tweede ronde waardoor zij hoog eindigden op de lijst.
Het scheelde soms maar 0,1 punt op hun voorganger.
Als laatste 2 gingen Nela en Ji Xi bij de volwassenen op de mat, waar Nela de laatste keer (2019) nog onbetwist Belgische Kampioene werd bij de jeugd, wist zij dit keer bij de volwassen poule (vanaf 15 jaar) ook weer Belgisch Kampioene te worden, ditmaal weer met een enorme punten voorsprong op nummer 2.
Ji Xi, al vaker op de internationale mat te zien, was in ronde 1 niet zo sterk, maar kon wel verder. Ronde 2 en de finale waren feilloos door Ji Xi gelopen, maar door een zeer sterke poule kon ze de achterstand van ronde 1 niet wegpoetsen en moest ze met plaats 4 genoegen nemen.
Zowel onze nieuwelingen als onze gevorderden maakten progressie in hun eigen budo kunnen! Groei is alleen te bereiken door confrontatie van je eigen zwakheden.
Toppers het was weer een mooi en leerzaam weekend en vooral gezellig!!
Met dank aan alle rijdende ouders.
Nela Kostalova Open Belgisch Kampioen Kata
Ji Xi Tóth 4e plaats
Martin Kostal 4e plaats

Ommelander Cup 2022 – 9e editie

Karate beginners toernooi: De Ommelander Cup in Delfzijl succesvol.

Dit jaar organiseerde Karateclub Kyôchô haar 9e editie voor de beginnende wedstrijd jeugdkarateka in Sporthal Brede School Noord in Delfzijl. In februari 2020 konden zij nog net voor de eerste COVID lockdown hun altijd goed georganiseerde karatetoernooi afronden in sporthal Eelwerd Appingedam. Deze laatste locatie werd op 2 april nog bezet door de GGD vanwege de Booster vaccinatie.

Het beginnerstoernooi karate voor de jeugd van 6 t/m 15 jaar heeft een extra klasse beginners voor de volwassenen. Zo kan ook deze doelgroep hun technieken laten zien in competitieverband. De jeugd heeft de keuze om mee te doen in twee verschillende klassen. Kumite (vechten) en Kata (vastomlijnde techniekpatronen lopen voor cijfers). De sportscholen mogen deelnemen op uitnodiging van de Noordelijke provincies. De scheidsrechters komen echter als vrijwilliger uit alle delen van het land.

Dat de club dit toernooi weer kon organiseren zonder beperkende maatregelen voelde voor iedereen extra speciaal. Het toernooi telde ook meer deelnemers dan de bedoeling was. Honderd tweeëntwintig deelnemers hadden zich ingeschreven voor dit toernooi. De leraren sensei Patrick en sensei Inge hebben samen met hun leraar assistenten maar liefst 43 deelnemers van hunzelf voorbereid om die dag te komen tot hun sportprestatie. Uniek is dat er geen leerling van Kyôchô is uitgevallen, op zaterdag stond iedereen op de mat om zichzelf uit te dagen en te ervaren hoe het is om deel te nemen aan een competitie voor zoveel toeschouwers.

Tijdens de opkomst waarin alle deelnemende clubs te zien zijn krijgen alle deelnemers al een medaille uitgereikt.

Een beloning voor “de weg” die je afgelegd hebt in al je trainingen en dat je durft deel te nemen ondanks je niet weet of je verliest of wint. Het is fantastisch om te zien hoe dit een stuk ontspanning teweegbrengt. Uiteraard werden er ook bekers uitgedeeld na de sportprestatie en kon je een speciale bokaal winnen: De Ommelander Cup. Een Cup voor de meest opvallende beginner die aan beide klassen meedoet en zich sportief en passend bij de Japanse sport gedraagt.

Kyôchô behaale de volgende prijzen:

Kata verdeeld over 7 poules

1e prijs Lisa Kostalova
2e prijs Noella Soliana, Roan Buitenwerf, Tobias Groot, Mariska Groot en David Janik
3e prijs Sylke Smit en Fabian Groot

Kumite

1e prijs Hidde Hansen, Jeniffer Walvius, Jozef Helder, Nikita Spijk, Fern Smit, Tobias Groot en Alysha Metekohy
2e prijs Jara Gorter, Delano Welling, Oscar Bloemhoff, Jahmairo Acosta, Sirach Hikmat, Noelle Soliana, Max Czemper en Dylan Veenstra
3e prijs Gilvianna Merencia, Sam Pijper, Norah Koorn, Aniek Boon, Khalil Alhussein, Terrence Uden, Julian Herder, Roan Buitenwerf, Matthijs Brondsema en Kelvin Spijk