Hojo Undo Kyôchô

Deze traditionele ondersteunende krachttraining is niet alleen bedoeld om sterker te worden, maar bestaat ook uit oefeningen die subtielere vaardigheden aanspreken op het gebied van coördinatie, beweging, ademhaling en concentratie. Dit kan passen bij wat een vechtsporter nodig heeft om zichzelf beter te ontwikkelen.

Inhoud lessen

Junbi Undo (warming up)
Dit zijn voorbereidende oefeningen die de sporter op zwaardere en moeilijkere onderdelen van de training voorbereiden waarin kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, ademhalingsregulering en regulering van de ki-huishouding worden gevraagd. Gewrichten smeren en spiergroepen rekken in zijn keten.

Krachtoefeningen en circuit
Bij de krachtoefeningen wordt gebruik gemaakt van een groot aantal traditionele, zelf gemaakte hulpmiddelen.
Bij het trainen van de hojo undo wordt vaak begonnen met de chi ishi (stenen hamer), om de pols-, arm- en schouderspieren te versterken. De kongoken (ijzeren ovaal) om de grote spiergroepen van de romp, heup- en schoudergordel te trainen. De kongoken is met name ook geschikt voor het trainen van spierketens en bewegingen die gebruikt worden bij worpen in het lijf-aan-lijf gevecht.
Door het trainen met de makiwara (stootplank) krijg je duidelijke feedback over de manier waarop de kracht wordt overgbracht en of je de juist techniek hanteert. In het circuit worden de krachtoefeningen afgewisseld met dynamische oefeningen die de ademhaling en oog-hand coördinatie verbeteren.

Tabata (conditie opbouwen)
Aan het einde van de les zorgen we ervoor dat iedereen op deze wijze zijn eigen conditie opbouwt. Dit is een systeem van korte intervallen ontworpen door de Japanse professor Dr. Izumi. We gebruiken in deze training eventueel stoot- en trapkussens.

Start Maandag 30 augustus 2021
Lestijd 19.45 - 20.45 uur
Kosten 10 lessen Leden € 75,00 Niet leden € 80,00
Leeftijd Vanaf 15/16 jaar
Bijzonderheden Basisconditie, geen knie- of polsblessures en algemeen gezond zijn.