Open Belgian Kata Championships, Kapellen, België

Voor de derde keer op een rij is Nela Košťálová weer Belgisch Kampioene geworden in de klasse volwassenen vanaf 16 jaar, 4e en 3e kyu!!
Het was een titanenstrijd, waarin de top twaalf elke keer met minimale punten afstand van elkaar scoorden.. Toch wist Nela net zoals vorig jaar al in de tweede ronde een beduidende afstand te crëeeren tussen haar en de 2e plaats. Met de kanku in de derde en finale ronde liet ze definitief iedereen achter zich. Terecht weer een kampioene!
Ji Xi Tóth, vorig jaar nog vierdes in haar poule, volwassenen 1e kyu, dit jaar een gedeelde eerste plaats. De scheidsen lieten ze tegelijk lopen en helaas 3 tegen 2 vlaggen voor de tegenstander. Zeer verdiend en weer in een enorm stijgende lijn, een welverdiende 2e plaats.
Nela en Ji Xi zitten beiden sinds vorig jaar in het Shinkyokushin Karate Nederland NSKO Selectieteam Kata.
Nadia van der Sluis en Lisa Košťálová, liepen hun kata in zeer grote poules. Nadat na twee rondes de punten waren opgeteld, werden zij beide tweede in hun categorie. Beloond naar werken.
Helaas maar wel enorme persoonlijke groei, Martin Kostal, Fabian Groot, Tobias Groot, Lucia van der Sluis en Fern Smit…..vorig jaar geen goede cijfers, dit jaar goede plaatsen omhoog geschoven in hun poule.....opwaarts en voorwaarts.....in een internationaal toernooi met 200 deelnemers uit 5 landen.
Bedankt official Ronald en bedankt coaches.