Open Belgian Championships Kata 2022

Afgelopen weekend zijn we afgereisd naar de Open Belgian Championships kata 2022.
Iemand had berekend dat er 416 kata gelopen moesten worden voordat alle kampioenen konden worden gehuldigd.
Ondanks de grote opkomst werd de tijdslijn goed in de gaten gehouden waardoor iedereen mooi scherp bleef..
Onze gevorderde gele banders werden helaas allemaal in 1 poule van 20 gedrukt waardoor de kans relatief kleiner werd om een podiumplaats te bemachtigen.
Na de opening mochten zij direct wel aan de bak en men zag dat na 2 jaar geen toernooien het best wel spannend was. Na de eerste ronde werden onze deelnemers nog kort geïnstrueerd waar de jury ditmaal heel erg op letten; helaas maakte de achterstand in punten het niet mogelijk om op te klimmen naar een podiumplaats.
Onze blauwe banders mochten hierna aan de bak, zij waren allen voor een eerste keer op een internationaal toernooi.. Ze lieten een fantastische groei zien in de tweede ronde waardoor zij hoog eindigden op de lijst.
Het scheelde soms maar 0,1 punt op hun voorganger.
Als laatste 2 gingen Nela en Ji Xi bij de volwassenen op de mat, waar Nela de laatste keer (2019) nog onbetwist Belgische Kampioene werd bij de jeugd, wist zij dit keer bij de volwassen poule (vanaf 15 jaar) ook weer Belgisch Kampioene te worden, ditmaal weer met een enorme punten voorsprong op nummer 2.
Ji Xi, al vaker op de internationale mat te zien, was in ronde 1 niet zo sterk, maar kon wel verder. Ronde 2 en de finale waren feilloos door Ji Xi gelopen, maar door een zeer sterke poule kon ze de achterstand van ronde 1 niet wegpoetsen en moest ze met plaats 4 genoegen nemen.
Zowel onze nieuwelingen als onze gevorderden maakten progressie in hun eigen budo kunnen! Groei is alleen te bereiken door confrontatie van je eigen zwakheden.
Toppers het was weer een mooi en leerzaam weekend en vooral gezellig!!