Bijzonder weekend voor de wedstrijdvechters van karateclub Kyôchô Delfzijl

Afgelopen zaterdag mochten vijf vechters van dojo Kyôchô deelnemen aan de Open Dutch in Sommelsdijk. Na bijna twee jaar geen wedstrijden meer gevochten te hebben mocht het dan eindelijk weer. Iedereen was er klaar voor en had hard getraind de afgelopen periode. De deelnemers werden in grote poules ingedeeld waardoor er werd gewerkt met een afvalsysteem, wat betekent dat verlies ook het einde van het toernooi betekent.

Teun Schuiten (13) en Nadia van der Sluis (12) hebben zich door hun poules heen weten te vechten en werden beloond met een 1e en 3e plek op het podium. De andere deelnemers zijn beloond met een berg aan ervaring en mooie herinneringen aan een leuke leerzame dag.

Hoofdleraar Sensei Patrick Stegenga ging als vervangend bondscoach naar het EK Shinkyokushin karate in Roemenië. Meer dan vijfentwintig scholen deden mee uit maar liefst tweeëntwintig landen. De competitie werd gespeeld zonder toeschouwers vanwege de aangescherpte maatregelen rondom het COVID-virus.
Op zaterdag werden de technieken in katavorm beoordeeld van Ji Xi Tóth en Nela Kostalova, beide lid van Karateclub Kyôchô.
Nela had haar debuut als vijftienjarige en presteerde als enige Nederlander door de eerste ronde te komen. Uiteindelijk kwam ze tot de kwartfinales. Ji Xi Tóth liep haar techniekvorm foutloos maar de winst ging naar haar tegenstander. Op zondag nam Ji Xi Tóth met haar negentien jaar voor het eerst deel aan de volwassen klasse. Op dit hoge nivo kon ze helaas niet verder haar ervaring laten zien vanwege haar verlies in de eerste ronde in het afvalsysteem.

Geplaatst in 2021.