Open Dutch Championships Drachten

Rosanne van Dijken uit Appingedam is afgelopen weekeinde Nederlands Kampioen geworden tijdens de Open Dutch Championships in Drachten. De leerling van Karateclub Kyôchô uit Delfzijl behaalde de titel in stijlpatronen lopen en vechten.

Dat het geen eenvoudige klus zou worden om in de prijzen te vallen was vooraf wel duidelijk. Tijdens de Open Dutch Championships waren er namelijk maar liefst vierentwintig karatescholen uit vijf landen gezamenlijk met zo’n 150 deelnemers voor kata (stijlpatronen lopen) en kumite (vechten) aanwezig.

Toch lukte het Van Dijken om boven de rest uit te steken en de hoogst haalbare eer te bemachtigen. Verder scoorde de Kyôchô hoog in de overige kata-klasses. Voor Pleun te Braake (Tjuchem) was er een tweede plaats weggelegd en brons was er voor Tess Fledderman (Appingedam) en An te Braake (Tjuchem). Bij het kumite-gedeelte eisten Romy van den Berg (Termunten), Teun Schuiten (Siddeburen) en Tess Fledderman een derde plaats voor zich op.

De coaches Patrick en Inge Stegenga toonden zich na afloop zeer content met deze resultaten. Het toernooi werd mede in goede banen geleid door de, door Kyôchô aangeleverde, officials Marieke Hulzebos, Sridal Bhagoe en Ronald Tóth.

Bron: Eemsmondsport.nl

Geplaatst in 2018.