Ommelander Cup 2020

Ommelander Cup weer voor lid Kyôchô Delfzijl

In sporthal Eelwerd in Appingedam werd onlangs gestreden om de Ommelander Cup tijdens de karatewedstrijden, georganiseerd door karateclub Kyôchô uit Delfzijl. Het toernooi werd drukbezocht en telde 115 deelnemers uit verschillende provincies.

Patrick Stegenga en Inge Stegenga-Keller hadden zelf 38 leerlingen voorbereid op dit toernooi en waren na afloop ook zeer tevreden over hun resultaten. De wedstrijden zijn bedoeld voor de beginnende karateka en is het enige toernooi in Nederland die op deze wijze in de full-contact sport wordt georganiseerd.

De organisatie reikt ook elk jaar een bokaal uit voor de meest opvallende beginner. Om voor deze prijs in aanmerking te komen moet men zowel met het onderdeel vechten als aan het onderdeel kata meedoen.

Daarnaast moet de karateka sportief gedrag vertonen en respectvol omgaan naar zijn of haar tegenstander tijdens het verliezen of winnen.

Er was een onafhankelijke jury ingesteld die volgens een nominatielijst werkte die dag. Kyôchô was dan ook blij verrast dat deze bokaal, net als vorig jaar, naar een karateka ging uit de eigen club en dat was Jada Eijer.