Yokoso Cup 2016 – België

Afgelopen zondag reisde karateclub Kyôchô af naar het verre Turnhout in België. Voor het eerst deden er 5 deelnemers van de club mee aan een groot en internationaal kata toernooi. Het bijzondere van dit toernooi is dat je ook tegen iemand anders strijdt op de mat, alleen je gaat geen gevecht aan, maar je laat je beste kata (een patroon lopen met diverse opeenvolgende arm en beentechnieken) zien. En dat met een tegenstander op de mat.

Rosanne was de jongste en laagste band (groen) tussen allemaal bruine en hogere banders. Ondanks dit leeftijd en niveau verschil hield zij zich staande en kon redelijk makkelijk door de voorrondes komen. In de halve finale versloeg zij een kanshebber en iemand die al jaren lang ervaring heeft op de kata mat. Toen trad Rosanne aan tegen de beste kata loper van het toernooi. Ondanks de zenuwen en het underdog gevoel versloeg zij haar tegenstander met 4 vlaggen voor en 1 vlag tegen. Een roemrijke zege voor de 14 jarige Rosanne van Dijken.

Op dit toernooi deed ook Pleun te Braake mee, ook zij scoorde goed. Ondanks dat Pleun nog maar 2 kata’s tot haar ‘bezit’ had, drong ze door tot de finale. Helaas versloeg de latere en thuisspelende kampioene haar. Pleun werd zeer verdiend tweede.

Ties te Braake eindigde als vierde van een poule van 18 deelnemers, Ji Xi Tóth werd vijfde.

Al met al een geslaagde dag voor karateclub Kyôchô.

100_5453