Karateschool Kyôchô traint in zwembad Dubbelslag

2015-40 2015-39Afgelopen zaterdagmiddag trainden 72 karateka’s samen in zwembad Dubbelslag.

O.l.v. sensei Inge en Patrick Stegenga  moesten de leerlingen in hun karatepak verschillende oefeningen uitvoeren in het water. Vanwege de weerstand die het water levert wordt de fysieke inspanning zwaarder. Naast de traditionele trap-en stoottechnieken werden er ook leuke teambuildingspelletjes gedaan. De verschillende leeftijdsgroepen trainden eerst een uur samen in het verwarmde bad. Daarna mochten de jongsten vrij zwemmen en gingen de leerlingen van 11 t/m 50 jaar nog een uur trainen in het wedstrijdbad. De ouders waren erg onder de indruk van de conditie van de gehele groep. Maar zoals een leerling al zei: wanneer iets heel leuk is, ervaar je het als minder zwaar. Gezien de groepsdiscipline rondom de verschillende organisatievormen konden de badmeesters ook naar tevredenheid de deuren sluiten. De opkomst van deze activiteit was enorm en werd als zeer bijzonder en geslaagd ervaren.

Dojo Kyôchô bedankt het team van het zwembad tot het mogelijk maken van deze middag.