Open Friese Kampioenschappen te Ureterp

2014-10Afgelopen zaterdag nam onze dojo weer deel aan de OFK 2014. Vol goede moed en met 16 deelnemers vertrokken we om 8 uur naar Ureterp. Aan de OFK mogen alleen maar Friese scholen deelnemen en onze dojo op persoonlijke uitnodiging. De reisparty werd aangevuld met alle leraren waaronder sensei Inge en sensei Nelson. Ze waren deze dag de coach. Sensei Patrick en sensei Martin hadden de eer om als official op te treden zodat het gehele toernooi (mede) in goede banen werd geleid. Dit keer werden er geen panters meer gebruikt zodat de gevechtstactieken enigszins werden aangepast door de coaches. Lowkicks bij de jeugd werden ook toegestaan.

Extra spannend was het voor enkele nieuwkomers die voor het eerst meededen met kata of kumite. Maar ook bij de senioren was de spanning voelbaar. Zij wilden zichzelf verbeteren na hun laatste en leerzame deelname aan een kata toernooi.

Dojo Kyôchô kan terugkijken op een zeer succesvol toernooi, van de 16 deelnemers hadden slechts 3 geen beker. Sommigen hadden zelfs 2 bekers gewonnen.

Wat sensei Patrick nog opviel is dat iedereen zichzelf verbeterd had met kata en/of kumite en dat iedereen een persoonlijke groei had laten zien.

De resultaten liegen er niet om:

  Kata: Kumite:
Nathalie Mulder   1e prijs
Sarah Landman 3e prijs 2e prijs
Job Star 3e prijs 3e prijs
Anna Star 3e prijs 2e prijs
Andrea Star 2e prijs  
Ji Xi Tóth 1e prijs  
Ronald Tóth 3e prijs  
Sterre Dogger 2e prijs  
Rosanne van Dijken 2e prijs  
Teun Schuiten   2e prijs
Sidney Kosse   1e prijs
Merudin Hommerson   1e prijs
Collin Boers 1e prijs 2e prijs
Nick Udema – –  
Milan Ausema   – –
Elizabeth Landman – –  

Op naar het volgende toernooi: Ommelander Cup op 31 januari 2015.