Oldehovecup 2014, Leeuwarden

2014-09Op zaterdag 20 september 2014 namen een aantal jeugd-, en volwassen leden deel aan alweer de 5e editie van de Oldehove Cup 2014.

Aan dit prestigieuze full-contact karatetoernooi mogen alle scholen van Nederland meedoen. Het bijzondere van dit jaarlijks terugkerend evenement is dat er een unieke bokaal te vergeven is, die men niet kan winnen maar verdienen. Om deze bokaal te verdienen moet een deelnemer moed, wilskracht maar vooral respect tonen.

Een leuk detail is dat Mayra Estridge, oud-leerling van ons, in 2010 de allereerste bokaal in handen mocht krijgen…

’s Ochtends werd het kata gedeelte afgewerkt. De leerlingen hadden zich goed voorbereid; Ronald Tóth, die traint bij de senioren, behaalde een mooie 3e plaats, Ji Xi Tóth behaalde een 2e plaats en Rosanne van Dijken de 1e plaats.

’s Middags werd vervolgens het kumite gedeelte afgewerkt. Uiteraard zijn de leden onder 18 jaar goed beschermd. Vanaf 18 jaar is deze vorm van karate gewoon full contact, oftewel geen bescherming en alle reguliere technieken zijn toegestaan.

Ook hier behaalde men goede resultaten: Ji Xi Tóth en Sidney Kosse behaalden de 1e plaats, Raul de Vries behaalde een 2e plaats en Job Star en Anna Star behaalden een 3e  plaats.

Helaas behaalden Andrea Star en Elizabeth Landman, die beiden bij de senioren trainen, geen podiumplaats bij de kata, maar ze zijn allebei een ervaring rijker en weten waar ze aan moeten werken.

Bij de jeugd behaalden de volgende leerlingen net geen prijs: Bridget de Vries (kata), Nathalie Mulder (kumite), Lieke en Nick Udema (kata) en Julian van der Meij (kumite).